Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A zenekar 1962-ben alakult 4 fiatal, nyitott és békeszerető fiú részvételével.
Az igazi hippikorszakot megelőzve jöttek ezek a hajdúsági srácok és csináltak olyan zenét (amit jelenleg újravesznek/-kevernek), amivel saját korukat is megelőzték. De mit számít ez, ha nem vett róla tudomást a saját generációjuk?
Mindannyiuknak mondanak valamit ezek az idegen szavak:
Woodstock, Hendrix és természetesen LSD. Ezt a három szót sajnos csakis az amerikai hetvenes évekhez tudjuk kapcsolni egy szövegkörnyezetben. Érdemes azon is elkondolgozni, hogy mi lett volna, ha a magyar politika nem öli meg a kiszenekarainkat a hatvanas években, és lett volna nekünk is egy hatalmas fesztiválunk. Kőbányavial LSD helyett.
Igazából nem is érdemes elgondolkodni, ha már feltételes múltidőről beszélünk, mert egy társaságban tuti vitához juttatna bennünket.

Beszélgetésem Bodnárovics Tivadarral a zenekar frontemberével könnyed volt és lelkes. Egy koszos kis kocsmában vártam meg, a ma már dolgozó és kötelességtudó családfőt. Fél órát késett, mert biciklije defektet kapott.
EDZADZö - Visszatudna emlékezni az első zenekari próbára?
Tivadar - Igen....Janóval (Igény János, a zenekar szólógitáros és vokálosa) éppen be voltunk szipuzva, amikor találkoztunk egy ugyancsak erősen tudatmódosított társasággal, akikkel a későbbi órákban együtt mozogtunk. A társaság ismert egy kis zenekart, akiknek volt saját próbatermük. Ez az együttes egy dobosból és egy basszerből állt, akikhez beálltunk improvizálni és egy két napos buli alatt rögzítettük szalagra az első albumunkat.
EDZADZö - Ha jól tudom a zenekar most is ebből a két névből áll: Bodnárovics Tivadar és Igény János. Hová lett a másik két tag?
Tivadar - Igen. Nos, mivel Janóval a szalagot elhoztuk, valahogy kisajátítódott és egészen idáig a szekrényemben porosodott. Rávettük tehát magunkat, hogy újravesszük a számokat a másik két tag nélkül. Elhatározásunkban nincs semmi rosszindulat. Sajnos a két napos buli úgy sikerült, hogy nem tudtuk megjegyezni az arcokat.
EDZADZö
-Mik a tervek a zenekar jövőjével kapcsolatban? Mennyire komolyak a szándékok?
Tivadar - Az albumra körülbelül 10 számot szánunk. Ezekben lesznek bulisabb, pörgős számok is, de előkerülnek a líraibb költemények is. Má' amit a szipu kihozott belőlünk. Amennyiben lenne igény a zenénkre természetesen szakítanánk időt fellépésekre Debrecen környékén.

Elmondhatom, hogy a beszélgetés remek hangulatban telt és jó pár sör elfogyasztása után nehezen vettünk egymástól búcsút. Szeretettel várom tehát a fejleményeket! Egy Összefutó Szerencsés Szálak koncert mindenképp lendítene egyet a péntek éjszakámon!

És egy kis kóstóló a magyar underground-hippi zenéből, melyben furcsa módon megjelenik egy-két szó erejéig a rasszizmus is, némileg becsmérelve Kínát.
Összefutó Szerencsés Szálak - Bazooka Song


 

süti beállítások módosítása